Oslobođenje servisi

Misija

Izvještavamo hrabro, objektivno i tačno. Za istinu se borimo argumentima. Uvijek otvoreni za dijalog. Svakodnevnim angažmanom podržavamo razvoj BiH i borimo se za društvo jednakih šansi

Vizija

Želimo biti vaš prvi izbor medija u kojima ćete tražiti i dobiti provjerene vijesti i kvalitetne sadržaje. Želimo biti mediji uz koje će odrastati nove generacije. Želimo rasti s vama, od djetinjstva do zlatnog doba

Vrijednosti

Istinitost, odgovornost, uvažavanje različitosti, zajedništvo, otvorenost

O kompaniji

Oslobođenje Servisi predstavljaju jedinstvenu medijsku grupaciju koja pruža usluge prodaje oglasnog prostora, marketinga kao i produkcije medijskog sadržaja.

Posjedujemo multimedijalnu redakciju kao i marketing tim koji može da ispriča sve vaše priče i u konačnici te priče plasiramo našoj vjernoj publici.

Za našu publiku možemo reći da je oglašivački osviještena i da će svaki vaš proizvod uzeti u razmatranje. 

Naše poslovne izazove uzbudljivim čini jedinstvena multimedijalna platforma koja obuhvata kako savremene tako i tradicionalne medije.

Dnevne novine, magazin, časopisi, televizija i web portali pod jednim krovom svakodnevno informiraju nekoliko miliona građana BiH i dijaspore za koje produciramo sadržaj za sve generacije.

Posebno smo ponosni na naš produkcijski tim koji čine:

Dnevni list Oslobođenje je izdanje sa najdužom tradicijom i prepozatljivošču u čitavom regionu. Kroz godine štampano izdanje Oslobođenja je uspjelo odoljeti svim izazovima modernog vremena, prilagoditi se i održati kvalitet, te u skladu sa tradicijom sačuvati osnovne postulate novinarstva u Bosni i Hercegovini.

Magazin DANI najutjecajniji je i najčitaniji magazin u Bosni i Hercegovini. Časopis pokriva različite teme na lokalnom, regionalnom i svjetskom nivou, od politike do sporta, na objektivan i nepristrasan način. 

Izdanja za djecu: vesela sveska, Vesela sveska sveznalica, Male novine i jedna su od najstarijih dječijih izdanja. Sva izdanja pokrivaju obrazovne i zabavne teme za djecu svih uzrasta od predškolskog do IX razreda osnovne škole. 

U skladu sa trendovima i digitalizacijom, i štampani mediji dobili su svoje digitalne forme, stvarajući tako najjaču medijsku platformu u Bosni i Hercegovini.

Online platformu čine portal oslobodjenje.ba koje je najbrži rastući news portal u Bosni i Hercegovini. Portal oslobobodjenje.ba je je među najčitanijim portalima u našoj državi, što je pokazatelj da je publika prepoznala kvalitet njegovog sadržaja.

Korisnici mogu pronaći vijesti iz sporta na podstranici Sport1, video sadržaje na podstranici O Kanal, izuzetno kvalitetne osvrte, kolumne i intervjue na podstranici Dani, a priče i uspjehe Bosanaca i Hercegovaca koji ne žive u svojoj domovini možete pratiti na podstranici Mojabih.ba.

O Kanal je moderna komercijalna televizija nacionalne pokrivenosti. Gledatelji O Kanala uživaju u vrhunskom filmu, serijama, sportu, biznisu, dokumentarnim i kulturnim programima. Posebno se ističe dinamična vlastita produkcija zabavnog, sportskog i kulturnog programa. Koncept visoko uravnoteženog informativnog i zabavnog programa čini O Kanal televizijom za sve. Također u sklopu tv stanica nalaze se i dva kablovska kanala, muzički O kanal Music i zabavni O kanal Plus

Naša medijska grupa prva je u regiji pokrenula integriranu redakciju i kreirala takozvani Super Desk.

Glavni cilj je sinergija novinara grupe koja im omogućava stvaranje visokokvalitetnih sadržaja. Super Desk omogućava slanje infromacija našoj publici u svakom trenutku bez obzira na uređaj na kojem odluče konzumirati vijesti.

Slogan „365 dana, 365 razloga“ obavezuje nas da iz dana u dan stvaramo nove motive zbog kojih će nam naši čitatelji i gledatelji ostati vjerni.

Osnovni podaci

Adresa: Bistrik 9, 71000 Sarajevo
ID Broj: 4202263820009
PDV Broj: 202263820009
Kontakt: info@oslobodjenjeservisi.ba